Därför ska du alltid ta på dig strumporna innan du går till sängs
Har du problem med att somna på natten? Då är du inte ensam.

Många har fått hjälp med att prova andningstekniken ”4-7-8”, som sägs få dig att somna på bara 60 sekunder.

Men du kan somna snabbare om du börjar titta på vad du sover i… Ta strumpor, av alla saker.

Av någon anledning är det lite tabubelagt och anses konstigt att bära strumpor under natten, många tycker det är oromantiskt och äckligt.

Det kan man ju förstås få tycka – men strumpor kan faktiskt hjälpa den som har svårt att somna, enligt forskare på universitetet i Groningen.

På vilket sätt? Fortsätt läsa!

Jag är en av dem som blir väldigt kall om fötterna på nätterna, framför allt under vintermånaderna. Så jag ibland bär jag faktiskt sockor när jag ska sova.

Självklart använder jag rena sockor, inte några som jag gått runt i hela dagen. Jag brukar oftast somna ganska snabbt, men jag har aldrig tänkt att jag har mina sockor att tacka för det…

En del skulle nog säga att jag är galen – men innan du avfärdar ”strump-personer”  borde du läsa det här.

För enligt forskarna finns det flera fördelar med att sova med strumpor på.

  • Somnar snabbare

Strumporna hjälper dina fötter att värmas upp och vidgas även blodkärlen. Detta vilket signalerar till hjärnan att det är dags att sova, enligt forskarna. Det finns nämligen en tydlig länk mellan vidgade blodkärl och hur snabbt vi somnar, enligt studier vid universitetet i Basel, Schweiz.

  • Bättre sexliv

Enligt brittiska BBC har forskare upptäckt att de kvinnor som sov med strumpor hade en ökad chans och förmåga att uppnå en orgasm. När deltagarna bar strumpor lyckades 80 procent av paren nå orgasm. Utan strumpor? Bara 50 procent.

  • Lättare för kvinnor att få orgasm

Enligt  Professor Gert Holstege är en nyckel till kvinnlig orgasm att hon ska känna sig säker och bekväm. Tydligen kan strumpor hjälper till i den aspekten.

  • Mot spruckna hälar

Att bära rena bomullstrumpor efter att du återfuktad fötterna med en bra kräm kan förhindra torra hälar från att spricka, enligt tips från Healthline. Använd dock INTE samma strumpor du som du burit hela dagen. Det kan öka risken för bakterier och svampinfektioner.

  • Raynauds fenomen – vita fingrar

Raynauds sjukdom drabbar 20 procent av alla svenska kvinnor och 2 procent av männen, enligt Bengt Fagrell, specialist i hjärtkärlsjukdomar och internmedicin.

Sjukdomen gör så att blodkärlen reagerar på ett onormalt sätt vid kyla, främst drabbas de små kärlen i händer och fötter. Att bära strumpor på natten kan hjälpa till att förhindra en attack, genom att hålla fötterna varma och så att blod cirkulerar.

Så till dig som har strumpor på natten, skäms inte och fortsätt njuta av alla fördelar

Newsner

VISA DIN REAKTION!:


Du kanske också gillar