Labradorerna på Göteborgs universitet har avlivats
De sex försökshundarna på Göteborgs universitet (GU) har engagerat många. Bland annat skrev 84 000 personer under en namninsamling för att förmå GU att avbryta försöken.
Nu har Lotus, Zuri, Luna, Mimosa, Venus och Milia avlivats.

Men trots protesterna avlivades hundarna under onsdagen. Det enligt de djurjournaler som GP tagit del av. Där står också att de sex labradorerna hette Lotus, Zuri, Luna, Mimosa, Venus och Milia. De blev knappt två och ett halvt år gamla, skriver GP

Enligt uppgift har det avlivats 206 försökshundar på Göteborgs Universitet sedan år 1996. 

Anders Bagge ville adoptera dem och forskarna har blivit hotade till livet.

Kändiskomikern och djurvännen Ricky Gervais och Downton Abbey-skådespelaren Peter Egan har engagerat sig och vill att universitet ska sluta med försöken, skriver The Times. Nu är hundarna avlivade. 

Sedan avslöjandet om hundförsöket har Djurrättsalliansen uppmanat Göteborgs universitet att avbryta försöket och låta organisationen omplacera och rehabilitera hundarna i kärleksfulla hem. Djurrättsalliansen har gjort upprepade försök att få till ett möte med universitetet för att kunna föra en saklig dialog kring försöket och hundarnas framtid, något universitetet tyvärr inte har varit öppna för. Universitetet har även tackat nej till Djurrättsalliansens inbjudan till en offentlig debatt om försöket utifrån ett vetenskapligt perspektiv. Djurrättsalliansen anser att universitetets ovilja till dialog är obegriplig. 

RIP 

Här är den godkända ansökan för försöket

VISA DIN REAKTION!:


Du kanske också gillar